Logo

Tomatsuppe 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyldig suppe for 4 personer

800 g bøftomater
1 løg
1 lille fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 potte (bundt) basilikum
½ 1 grønsagsbouillon
1 del fløde eller cremé fraiche
salt og peber
1 nip friskreven muskatnød

Skold, flå og udkern bøftomaterne.
Skær mellemvæggene fra og skær frugtkødet i grove tern.
Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Opvarm olien i en gryde og svits løget.
Pres hvidløget i.
Tilsæt tomaterne, bring i kog og lad koge 5 min uden låg.
Skyl basilikummen og knib bladene af. Gem 4 blade til pynt.
Skær resten i strimler og rær det i gryden.
Hæld grønsagsbouillonen på og lad det simre ca. 10 min.
Pisk fløden til fast skum og bland lidt af det i suppen.
Smag suppen til med salt, peber og muskat.
Hæld suppen op i 4 tallerkener og garnér med en top flødeskum eller lidt cremé fraice og basilikumblade, evt. strimlede.
Serveres evt. med baguetteskiver med hvidløgssmør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.565 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her