Fyldig suppe for 4 personer
800 g bøftomater
1 løg
1 lille fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 potte (bundt) basilikum
½ 1 grønsagsbouillon
1 del fløde eller cremé fraiche
salt og peber
1 nip friskreven muskatnød
Skold, flå og udkern bøftomaterne.
Skær mellemvæggene fra og skær frugtkødet i grove tern.
Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Opvarm olien i en gryde og svits løget.
Pres hvidløget i.
Tilsæt tomaterne, bring i kog og lad koge 5 min uden låg.
Skyl basilikummen og knib bladene af. Gem 4 blade til pynt.
Skær resten i strimler og rær det i gryden.
Hæld grønsagsbouillonen på og lad det simre ca. 10 min.
Pisk fløden til fast skum og bland lidt af det i suppen.
Smag suppen til med salt, peber og muskat.
Hæld suppen op i 4 tallerkener og garnér med en top flødeskum eller lidt cremé fraice og basilikumblade, evt. strimlede.
Serveres evt. med baguetteskiver med hvidløgssmør.