2 spsk olivenolie
25 g smør
1 gulerod
2 småløg
2 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 kg tomater, skåret i 8 stykker hver
sukker
peber
6 dl hønsebouillon
1 dl kaffe- eller piskefløde
salt
Opvarm olivenolie og smør i en gryde.
Tilsæt gulerod, løg og bladselleri, alt sammen finthakket, de pressede hvidløg og laurbærbladet.
Rør rundt og lad det simre i et kvarter under låg.
Når grønsagerne er blødgjort, tilsættes tomaterne.
Lad det simre i 25-30 minutter, til grønsagerne er møre.
Smag til med et nip sukker og lidt peber.
Tilsæt hønsebouillon, lad det koge op og rør rundt.
Blend suppen og si den, så den bliver jævn.
Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt en deciliter fløde.
Smag til med salt og peber. Serveres med brødstænger.