Logo

Syv-suppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 l frisk grønt fx skvalderkål, mælkebøtter, fuglegræs, grønkål, havesyre, spinat, kørvel
1 stor håndfuld brændenælder
1 porre i ringe
2 mellemstore kartofler i små tern
1 l grønsagsbouillon eller vand
evt. lidt (soja) fløde
Salt og peber
 
Det grønne skylles grundigt i flere hold vand, drypper af og hakkes let med en skarp kniv, idet brændenælderne holdes for sig selv.
Det øvrige grønne kommes i en gryde sammen med porre og kartofler og kogende bouillon.
Koger ved svag varme i 10-15 minutter.
Tag gryden af varmen og rør de lethakkede brændenælder i.
Suppen blendes jævn (evt. med lidt fløde) og smages til med salt og peber.
Varm op til kogepunktet og server straks - evt. med halve smilende æg, et drys friskklippet purløg og godt brød eller (hvidløgs)croutoner.
 
Tips: Denne suppe er opkaldt efter den sønderjyske tradition med syv slags frisk grønt til påske. Har man have, kan man måske finde lidt overvintrende grønkål, frisk spinat, kørvel, havesyre og et lille topskud løvstikke. Tag på togt i den nærmeste skov eller mose og supplér byttet med fuglegræs, skvalderkål, spæde mælkebøtter og brændenældeskud. 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.085 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her