¼ porre (30 g)
½ gulerod (40 g)
½ tomat (30 g)
2 blomkålsbuketter (30 g)
1 skive bacon (10 g)
5 g fedtstof
2 ½ dl vand
½ bouillonterning
1 spsk stjernenudler eller mere
salt og peber
flûtes se opskriften nedenfor
Porre og gulerod skylles, renses og skæres i skiver.
Tomat skylles og skæres i tern.
Blomkål skylles og deles.
Bacon klippes i strimler.
Fedtstof smeltes i en gryde og bacon svitses deri, hvorefter grønsagerne svitses med.
Vand, bouillonterning og stjernenudler tilsættes.
Suppen småkoger i 15 min med låg på.
Suppen smages til med salt og peber.
Flutes:
½ pk gær (25 g)
½ tsk salt
1 tsk sukker
ca 6 dl hvedemel
Pensling: sammenpisket æg
Gæren smuldres i en skål med 2 dl lunkent vand og røres ud.
Rør sukker og salt i, tilsæt ½ delen af melet og rør godt.
Tilsæt så meget af melet at dejen slipper skålen.
Drys hvedemel på bordet og ælt dejen godt.
Dejen deles i 8 dele, formes til flûtes og klippes på overfladen med 3-4 snit.
Brødene kommes på en bageplade med bagepapir, pensles og sættes i en kold ovn
Tænd på 200°C, bag brødene i ca 25-30 min. og køl dem af på en rist.