(4-6 personer)
suppe:
675 g frisk spinat
1 l grønsagsbouillon
1 kartoffel
1 løg
smør
muskatnød
2 spsk cremefraiche
Fjern stilkene på spinaten og skyl den grundigt. Bring bouillonen i kog og tilsæt spinaten. Den skal koge lystigt i 2 minutter, til den er mør. Tag det af blusset. Si vandet fra. Spinaten skal afkøles, til den er helt kold. Skræl kartoflen og skær den ud i tern. Hak løget groft. Kartoffel og løg steges ved lav varme i lidt smør. Hæld bouillonen over. Det skal simre i 10-15 minutter,
hvorefter det stilles til afkøling. Når det er koldt, tilsættes den friske spinat. Blend suppen og varm den op. Smag til med muskatnød og rør cremefraiche i. Tag suppen af blusset og blend den med en stavblender, til den får en lidt skummende konsistens.
pandekager:
1 æg
1 ½ dl mælk
125 g selvhævende hvedemel (eller 120 g hvedemel, 1 tsk bagepulver og et nip salt)
1 spsk kartoffelmos
1 lille rød peber
1 spsk forårsløg med top
1 spsk revet parmesanost
75 g gedeost i tern
salt og peber
olie
smør
Slå ægget ud i en skål. Tilsæt mælken og pisk det sammen. Tilsæt hvedemel og kartoffelmos. Hak peberfrugt og forårsløg og rør det i. Tilsæt parmesanost og gedeost. Vend det i. Det krydres med salt og peber. Pandekagerne bages på en pande med sliplet-belægning i lidt olie. Sæt dem på panden med en spiseske. De skal bages ved middel varme i et par minutter, til de er gyldne. Vend dem og bag dem færdig i en klat smør, så de bliver sprøde. Læg pandekagerne i et varmt viskestykke, til de alle er bagt.