Logo

Spinatsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bouillabaisse d'épinards

Hvad skal der i en »vrai bouillabaisse«, som bedstemor plejede at lave. Gemytterne kommer i kog, og den eneste fisk man kan enes om (ud af 25 mulige eller deromkring) er den piggede havkvabbe, kaldet rascasse. Så skal der selvfølgelig også løg og fennikel i og appelsinskal og safran og... Heldigvis findes der en bouillabaisseopskrift, som alle kan enes om - denne suppe med spinat, kartofler og æg, hvori indgår alle ingredienserne til »vrai bouillabaisse«. Undtagen fisk - der er simpelthen ingen. Den stammer fra Marseille.

1 løg, pillet og skåret groft ud
3 fed hvidløg, pillet og knust
olivenolie
1 kg spinat, blancheret, trykket fri for vand og hakket
6 små kartofler, skrællet og skåret i ½ cm tykke skiver
Bouquet garni:
1 fennikelstilk
2 laurbærblade
1 stor dusk persille
1 knivspids safran
salt og friskkværnet sort peber
6 æg
6 stk ristet brød
revet gruyere (kan udelades)

Kog løg og hvidløg i lidt olie i en stor gryde, til de er bløde. Hæld spinaten i, vend den godt i fem minutter, og læg så kartofler, bouquet garni og safran øverst. Hæld 1 l kogende vand på, kom krydderier i, læg låg på, og lad det småkoge ved lav varme. Når kartoflerne er møre, slås æggene et ad gangen ud i suppen og pocheres i 3-4 minutter. Øs suppen over et stykke ristet brød i bunden af hver af seks skåle, lad et par kartofler glide med, og placer et pocheret æg øverst. Serveres med en stor skål revet ost til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.884 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her