4 Personer
600 g modne røde tomater
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
1 lille rød peberfrugt
3 spsk olivenolie
¾ l grønsagsbouillon
1 laurbærblad
1 kvist frisk timian
1 tsk mild paprika
1 tyk skive daggammelt franskbrød uden skorpe
salt og peber
Skold og flå tomaterne. Halver tomaterne, pres dem fri for kerner og skær tomaterne i terninger. Pil og hak løg og hvidløg. Skær peberfrugten i små terninger. Svits det hele 5-6 min. i en gryde i olien ved jævn varme og jævnlig omrøring, så det ikke bliver mørkt. Tilsæt tomaterne og svits dem, til en del af væden er fordampet. Tilsæt bouillon, laurbærblad, timian, paprika og brødet skåret i små tern. Lad suppen koge ca. 15 min. under låg. Pisk den igennem og smag til med salt og peber.
--