Prøv denne skønne
suppe med muslinger og rejer, som du evt. kan købe frosne.
4 personer. Arbejdstid:
45 min. Kogetid: 35 min. Fryseegnet
#
500 g kammuslinger
(evt. frosne)
500 g venusmuslinger
(evt. frosne)
500 g rejer med skal
(evt. frosne)
1 dl olie
½ dl cognac
1 liter vand
1 stort løg
2 fed hvidløg
500 g modne tomater
1 skive lyst brød
2 spsk olie
1 tsk stødt paprika
salt og friskkværnet
sort peber
Drys: bredbladet
persille
*
VASK muslingerne i
koldt vand.
PIL rejerne, og sæt
dem i køleskab.
STEG rejeskaller og
-hoveder i olie i en tykbundet gryde, til de er godt brune.
Tilsæt cognac, og
lad det koge i nogle minutter.
Knus blandingen i en
morter eller med en stavblender.
Hæld vandet i
gryden, og lad det simre i ca. 15 min.
Si skallerne fra
suppen.
TILSÆT muslingerne,
og lad dem simre i ca. 5 min.
Tag muslingerne op
med en hulske, og pil dem ud af deres skaller.
Kasser skallerne, og
sæt muslingerne i køleskabet.
Lad suppen koge
videre.
PIL løg og hvidløg,
og hak dem fint.
Vask tomaterne, og
skær dem i terninger.
Skær skorpen af
brødet, og smuldr krummen.
STEG løgene klare i
olie på en pande, og tilsæt hvidløg og brødkrumme.
Steg blandingen
gylden, og tilsæt paprika og tomater.
Blend blandingen
jævn med lidt af suppen, og rør det i suppegryden.
VARM suppen igennem.
Tilsæt lidt vand,
hvis suppen er for tyk.
Smag til med salt og
peber.
Tilsæt de pillede
rejer og muslinger, og server straks med persilledrys.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin