Pistou:
1 bundt basilikum
ca. 5 fed hvidløg (man kan også tage lidt flere hvis man er hård!)
100 gram revet parmesan eller anden "tør" ost
1 dl god olivenolie
salt, peber
La soupe:
250 gram friske hvide bønner
250 gram skrællede kartofler i store tern
2 fintsnittede porrer
2 udkernede friske tomater
1 stilk bladselleri
200 gram gulerødder i tykke stykker
2 løg finthakket
150 gram haricots verts
2 courgetter i terninger
100 gram pasta
friske timiankviste
salt, peber
Pistou: Alle ingredienserne blandes i enten morter eller blender, det
kommer an på hvordan man foretrækker konsistensen.
La soupe: Hæld 2 liter vand i en stor gryde og kom de hvide bønner i
sammen med timiankviste.
Bring det i kog og lad simre i 20-30 minutter.
Skum vandet af en gang imellem.
Tilsæt kartofler, porrer, tomater, løg, bladselleri, gulerødder og bring det hele i kog igen og tilsæt salt og peber.
Lad det hele koge igen i 20-30 minutter.
Så tilsættes haricots verts, courgetter og pasta.
Suppen koger nu yderligere i 15 minutter og så er den klar.
Husk at fjerne timiankvistene, de kradser sådan i halsen!
Man kan enten vælge at røre le pistou i suppen eller at servere den ved
siden af, sammen med et lækkert brød.