Kartofler, 4-6 mellemstore pr mand
1 fed hvidløg
1 stort løg
1-2 dl mælk eller fløde
1 spsk smøreost evt. pikant
1 oksekødsbouillonterning eller grønsagsterning
salt, peber
Kartoflerne skæres i skiver for at formindske kogetiden (de skal alligevel røres til suppe).
Løg hakkes i fine tern.
Kartoflerne sættes til at koge, kun lige dækket af vand.
Løg, hvidløg og bouillonterning tilsættes.
Når kartoflerne er gennemkogte hældes væsken fra i en skål og gemmes.
Kartoflerne moses sammen og langsomt tilsættes (hele) væsken igen, smag til undervejs og stop med tilførsel, hvis der er for meget væske.
Derefter bruges mælk eller fløde og lidt smøreost, gerne pikant for at give mere smag.
Smag til undervejs med salt og peber, mere væske, mælk eller smøreost.
Tips: Det er ikke meningen suppen skal blive så tynd og flydende som andre supper.