1 spsk smør
1 stor fintskåret gulerod
Finthakket skalotteløg
5 dl god fiskebouillon
½ g stødt safran
1-2 dl hvidvin
1 stor flået tomat
2 spsk klippet dild
3 dl letpisket piskefløde
Salt og peber
½ kilo pillede kogte skalrejer
4 spsk cremefraiche
1 tsk revet peberrod eller presset hvidløg
Steg gulerod og løg møre i smørret uden det tager farve.
Tilsæt fiskebouillon.
Lad det koge sagte under låg i ca. 5 min.
Opløs safranen i lidt af vinen.
Rør det i gryden sammen med den resterende vin.
Tilsæt tomatkød i terninger og dild.
Lad det snurre et par min.
Rør fløden i og smag til med salt og peber.
Tilsæt rejerne og varm suppen op. Den må ikke koge.
Bland cremefraiche med peberrod eller hvidløg.
Server suppen i portionsskåle med små klatter cremefraiche og evt.
butterdejsfisk.