300 g dybfrosne rejer eller tilsvarende kogte pillede rejer
1-2 skalotteløg
50 g smør
1 lille dåse tomatpasta (ca. 70 g)
¾ l fiskebouillon
1 dl piskefløde
evt. 1 spsk cognac
salt, cayennepeber
Tag 20-25 rejer fra til pynt.
Kom resten af rejerne og skalotteløg en blender og blend til en tyk puré.
Smelt smørret i en gryde og svits pureen heri.
Tilsæt tomatpasta (skyl dåsen i lidt af fiskebouillonen) og bland resten af bouillonen i.
Lad suppen småkoge under låg ca. 10 minutter.
Tilsæt piskefløden og smag suppen til med salt og cayennepeber.
Bring suppen i kog igen.
Tag gryden fra varmen og tilsæt cognac og pynterejerne.
Server suppen straks.
Tips: Anvendes dybfrosne rejer skal de være let optøede og anvendes
friske rejer koges rejeskallerne af i fiskebouillonen, der sies inden den
anvendes til rejesuppen.
Serveres som forret.