4 majskolber renset for blade og tråde
100 g smør
100 g løg skåret i skiver
100 g rød peberfrugt skåret i strimler
2 stilke bladselleri skåret i 1 cm. stykker
2 fed knuste hvidløg
60 g hvedemel
1 stk koriander
1 tsk timian
1 ½ l fiskebouillon
100 g rejer
300 g røget laks i strimler
Salt
Peber, friskkværnet
Hold majskolberne indover en skål og skær majskornene af med en skarp kniv. Det gør ikke noget de går i stykker. Få så meget af den mælkeagtige saft med som mulig.
Smørret smeltes i en tykbundet gryde. Majskorn, løg, peberfrugter, selleri og hvidløg svitses heri i 5 minutter, hvorefter melet drysses i. Lad melet bage sammen med grønsagerne i et par minutter. Det må ikke brune.
Tilsæt herefter koriander, timian, saften fra majsen og fiskebouillonen, lidt ad gangen, mens der røres konstant. Lad det herefter simre i 30 minutter.
Så tilsættes fløden, og suppen bringes i kog. Smages til med salt og peber. 2 - 3 minutter før servering tilsættes rejer og laks.
Lad fisken blive varm inden servering.
Hertil serveres groft brød.