(4 personer)
¼ stykke rodselleri
1 persillerod (ca. 150 g)
2 røde peberfrugter
1 lille rød chili
1 løg
1 fed hvidløg
25 g smør
1 tsk mild eller stærk paprika
7 dl lys bouillon (hønse-)
1 dl fløde (kan undværes)
lidt citronsaft 150-250 g
optøede rejer
1 fed presset hvidløg
1 spsk olivenolie
1 bdt klippet dild
groftkværnet peber
Tilbehør: flûtes
Tø rejerne op, og dup dem tørre. Rør olie med presset hvidløg, og vend dem heri. Lad dem trække koldt, mens suppen laves.
Rens alle grønsagerne, og skær dem i små stykker. Chilien skal flækkes, renses for kerner og hakkes meget fint. Svits det hele i smørret 5 minutter i en stor gryde. Drys med krydderier, hæld bouillon over, og bring det i kog. Lad suppen koge 30 minutter, eller til urterne er godt møre. Blend suppen, nemmest med en blenderstav direkte i gryden, eller brug en blender eller foodprocessor. Bring suppen i kog igen. Rør evt. fløde og mere bouillon i, så tykkelsen er tilpas. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft, så suppen ikke bliver for sødlig. Vend klippet dild i rejerne, og server dem på suppen.
--