220 g kogte, røde kidneybønner, evt. fra ds
50 g gulerod
½ løg
40 g bladselleri
60 g porre
½ l. grønsagsbouillon eller vand
1 laurbærblad
1-2 fedhakket hvidløg
½ ds hakkede flåede tomater med chili
salt
peber
paprika
evt. 2 tsk koncentreret tomatpuré
75 g kinakål
Lad kidneybønnerne dryppe af i en sigte.
Gør alle grønsagerne i stand og skær dem i mindre stykker.
Svits grønsagerne i nogle minutter i lidt af bouillonen/vandet.
Tilsæt resten af væsken sammen med laurbærbladet.
Bring suppen i kog og lad den koge sagte under låg ca. ½ time, til alt er godt mørt.
Fjern laurbærbladet og rør halvdelen af kidneybønnerne i.
Blend suppen, til den er helt jævn, og kom den i en ren gryde.
Tilsæt de hakkede hvidløgsfed sammen med tomaterne og smag suppen til med krydderier – den må gerne være stærk.
Rør evt. lidt tomatpuré i, hvis smagen skal være kraftigere, og bring igen suppen i kog.
Skær kinakålen i smalle strimler, kom dem i suppen sammen med resten af kidneybønnerne og lad dem koge med endnu 5 min.
Smag suppen til og servér.