2 mellemstore bagekartofler
2 små porrer, kun den hvide del
60 g smør
Kartoflerne skrælles, skæres først i kvarter på langs, dernæst i tynde skiver. Lad dem trække i koldt vand, til de skal bruges. Rens porrerne, skær roden og den grønne del bort. Den hvide del skæres midt over på langs og snittes derefter i ganske tynde strimler.
Smørret smeltes i en stor gryde, og porrerne sauteres langsomt over svag varme i ca. 8 min., eller til de er helt bløde. Tilsæt kartoffelskiverne sammen med 1 ¼ l vand. Gryden bringes i kog og simrer i 30 min. eller til kartoflerne er møre. Skum overfladen for urenheder.
Den færdige suppe smages til med salt og friskkværnet peber.
Tips: Suppen kan serveres, som den er, eller hvis man ønsker en mere cremet konsistens, blendes og evt. sies, inden den hældes tilbage i gryden og langsomt genopvarmes.