Logo

Pot au feu - Fransk kødsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg oksebryst, skåret i ca. 5 x 5 cm stykker
nogle okseben
2 gulerødder
½ selleri
1 pastinak
2 porrer
2 løg
5 l. vand
1 bouquet garni (persille, timian, laurbærblad)
Grøntsager til servering, feks.: gulerødder i skrå skiver, porreringe,
kartoffeltern, grofthakket persille.

Oksebryst og ben lægges i gryden, kold vand hældes på og bringes i kog. Skummes omhyggeligt.
De groft delte grønsager tilsættes.
Når suppen igen har kogt op skummes endnu engang.
Tilsæt salt og hele peberkorn og kog sagte under låg i 2-3 timer afhængig af kødkvalitet.
Tag kød og grønsager op og si suppen.
Stil den evt. koldt, så fedtet kan skummes af.
Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt grønsagerne, beregnet til serveringen, og kog i ca. ½ time.
Fjern ben fra kødet, som serveres for sig eller i suppen.
Serveres rygende varm overstrøet med groft hakket persille. I den sidste ½ time medkoges grønsagerne til serveringen. Skum evt.

Tips: Pot au Feu betyder - gryde på ilden - og er klassisk fransk
hverdagsmad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.118 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her