7 ½ dl god hønsebouillon (evt. fra terning)
150 g kartofler
150 g porrer
1 lille løg (ca. 50 gram)
1 ½ dl piskefløde
75 g bacon
1-2 spsk fintklippet purløg
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Rens porre og skær dem fint. Pil løget og skær det i kvarte.
Hønsebouillon bringes i kog.
Kartofler, løg og porrer tilsættes og koger under låg i ca. 30 minutter.
Lad suppen køle lidt af, hvorefter den pureers i en blender.
Lad pureen køle helt af (i køleskab ) hvorefter fløden blandes i og smages til med salt og peber.
Skær bacon i strimler, der ristes sprøde på en pande, og lægges til
afkøling på fedtsugende papir.
Server den kolde suppe i portionsskåle, garneret med baconstrimler og fintklippet purløg.
Tips: Den kolde porresuppe er praktisk gæstemad - da den kan laves
færdig i forvejen.
Suppen kan ligeledes serveres varm. Suppen er enkel at lave, billig og
velsmagende. Kan anbefales.