1 ½ kg oksetværreb
1 l vand
6 peberkorn
2 laurbærblade
1 kvist timian
5 kviste persille
3 gulerødder
4 porrer
3 løg
¼ hvidkålshovede
¼ kg kartofler
salt
peber
Kom kødet i en stor gryde, og tilsæt vand, så kødet lige er dækket.
Tilsæt peberkorn, laurbærblade, persille, porretop og timian.
Lad det koge for svag varme i 2 ½ time.
Tag porretoppen op, og smid den ud.
Rens grønsagerne og skær dem i små stykker. Hvidkålen skal snittes groft.
Tilsæt grønsagerne og salt og kog videre ¾ time, til grønsagerne er møre.
Tag kødet op, skum fedtet fra og smag til med salt og peber.
Tag benene ud af kødet og skær det i skiver på den led som benene sad (på tværs af fibrene).
Server suppen i dybe tallerkener og kødet ved siden af. Hertil sennep og groft brød.