1 ½ spsk smør og olie
200 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
2 små hakkede fed hvidløg
3 hakkede rødløg (ca. 200 g)
1 rød peberfrugt i tern (ca. 125 g)
1 grøn peberfrugt i tern (ca. 125 g)
1 dåse bønner i chilisauce (ca. 425 g)
1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
2 tsk stødt sød chili
2 tsk groft salt
1 liter vand
2 spsk lys saucejævner
1 ½ dl Cheasy fraiche 9%
Tilbehør: 200 g flutes - se evt. opskrift
Smelt smør- og rapsolien i en gryde ved kraftig varme, men uden at brune.
Svits kødet ca. 1 min., til det smuldrer og skifter farve.
Tilsæt hvidløg, rødløg og peberfrugter og svits i yderligere ca. 1 min.
Tilsæt bønner med væde, tomatpuré, krydderier og vand.
Bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
Drys saucejævner i suppen under omrøring.
Kog suppen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.
Hæld suppen i en stor, varm skål og syrnet fløde i en lille skål ved siden af.
Mad til i morgen: Er der suppe tilovers, kan man evt. jævne suppen og servere den som sauce til pasta eller kartoffelmos.