(4 personer)
Kammuslingesouffle:
250 g kammuslinger
1 ½ æg
2 dl fløde
150 g blødt smør
Salt, peber
Revet muskat
Muslingesuppe:
1 kg rensede friske blåmuslinger
Olivenolie
10 "faner" safran
1 håndfuld suppeurter
Timian
3 fed hvidløg
2 dl hvidvin
2 dl fløde
Tilbehør:
1 håndfuld forskellige rodfrugter i små tern
Olivenolie
Safran
Finthakket hvidløg
Papirstynde skiver sønderjysk rugbrød
Smør
Kammuslingesouffle: Kør kammuslingerne seje på foodprocessor med salt. tilsæt smør og æg og til sidst fløden.
Stop maskinen straks, fyld massen i 4 smurte forme og bag souffléerne ved 100°, til de er faste.
Muslingesuppe: Sauter urter, timian, hvidløg og safran i olivenolie uden at tage farve. Tilsæt muslinger og sauter i få sekunder.
Kog gryden af med hvidvin og damp muslingerne færdige under låg.
Si suppen og reducer med fløde til passende smag.
Pil muslingerne ud af skallerne og hold dem lune i lidt af suppen.
Safransyltede rodfrugter: Vend rodfrugterne i lidt olivenolie, safran og hvidløg
Sprødt rugbrød: Pensl de papirstynde skiver rugbrød med klaret smør og bag dem sprøde i ovnen ved 150°.
Servering: Skum muslingesuppen op med en stavblender og anret i dybe tallerkener med muslinger, safransyltede rodfrugter og kammuslingesouffle og pynt til sidst med spødt rugbrød.