Soupe de moules au safran - 6 personer
2,5 kg blåmuslinger
2 løg
½ l hvidvin
1 dl Noilly Prat
1 l piskefløde
2 g safran eller theskefulde
Cayennepeber
Salt
1 lille bundt kørvel
Saften af en citron
3 spsk olie
De finthakkede løg sauteres i olie og de grundigt rensede muslinger kommes ved. De
dampes med hvidvin, Noilly Prat samt kørvelstilkene til de åbner sig. Muslingerne tages op og fonden sigtes. Samtidig nedkoges fløden til det halve i en anden gryde. Den sigtede muslingefond tilsættes den nedkogte fløde, som gives et hurtigt opkog inden den blendes kort. Tilsmages med salt og pebet samt citronsaft. Suppen hældes tilbage i en gryde og tilsættes muslinger og safran, der er udblødt i en smule lun muslingesaft.
Anretning:
Serveres i suppeterin eller i dybe tallerkener pyntet med kørvel blade.
TIPS: For at få maksimal smagsstyrke udblødes safranen i en smule lun muslingesaft.
Hvis ikke kørvel kan skaffes, kan den erstattes med enten persille eller purløg. Kan serveres med smørristede rugbrødsterninger.