Logo

Muslingesuppe med porre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Smag denne opskrift på en skøn muslingesuppe og bliv fan

1 kg blåmuslinger
1-2 glas hvidvin
2-3 skalotteløg
1 gulerod
1-2 porrer
1 stykke selleri
1 lille pastinak
Evt. lidt rød chili
2,5 dl piskefløde, økologisk, fx fra Thise Mejeri
salt og peber
½ tsk safran (evt)
lidt citronsaft
Tilbehør:
hakkede krydderurter
godt brød

Rens muslingerne og kassér dem, der ikke lukker sig ved et let bank mod bordet.

Damp muslingerne i hvidvin og de fintsnittede urter – de skal kunne afgive mest muligt af deres smag i de få minutter, det tager at dampe skaldyrene. Det er en god idé at tilføje en lille rød chili, som giver smagen kant.
Når muslingerne har åbnet sig, tages de op, pilles og stilles lunt (muslinger, der ikke åbner sig, kasseres).
Kog suppen godt igennem med piskefløden, blend den glat og si den.

Varm suppen op til lige under kogepunktet, mens du smager til med salt og peber samt safranen, der er opløst i lidt citronsaft.
Vend muslingerne i den varme suppe, drys hakkede krydderurter over og servér retten med godt brød.

Tips: Muslingesuppen kan bruges som en hovedret, hvis du laver dobbelt portion.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.150 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her