Til 2 personer
½ kg hjertemuslinger
2 dl torskebouillon
½ dl hvidvin
1 persillerod
2 fed hvidløg
2 gulerod
1 porre - det hvide
75 g Hokaido græskar
2 g safran
20 g smør
5o g svampe - gerne bøgehatte eller kantarel
25 g tørret peberbacon - skåret i små tern
citronsaft
Skyl hjertemuslingerne godt. Skræl og skær urterne i tern. Sauter dem i en gryde smørret til de er let møre. Skru op for varmen og kom muslingerne ved. Hæld vin og bouillon på, læg låg på gryden og damp muslingeme i ca. 5 min. Smid de muslinger væk, som ikke har åbnet sig.
Tag muslinger og urter op og sigt suppen gennem et klæde. Pil muslingerne ud af skallen og smid skallerne væk.
Skyl græskaret grundigt, del det midt over, skrab kerneme ud med en ske. Skær græskaret i små tern og sauter dem i halvdelen af smørret med safran til de er møre. Skær svampene i mindre stykker og sauter dem lidt af gangen i en pande med resten af smørret til de er gyldne. Rist baconternene til de er sprøde. Lige inden servering koges suppen op.
Vend græskar, bacon og svampe sammen og smag til med citronsaft, salt og peber. Kom det i en suppeterrin eller tallerken og hæld den varme muslingesuppe over.