Tilpasset camping og Trangia sæt
500 g muslinger
2 gulerødder
½ fennikel
½ porre
En tyk skive selleri 2dlvand
1 dl hvidvin
2 dl fløde (eller mælk)
En lille håndfuld koriander
Smørbolle, se dette
Salt og peber
Muslingerne skylles og renses for tang og sand.
Dampes med lidt vand og hvidvin i den store gryde.
Tag dem op, når de har åbnet sig (hvis der er nogle, der ikke har åbnet sig efter 5 min, så smid dem væk).
Læg de kogte muslinger i en dyb tallerken, og lad kogelagen blive i gryden.
Tilsæt fløden og lad det koge igennem.
Grønsagerne snittes i lange, tynde strimler og koges møre i suppen i ca. 10 min.
Tilsæt undervejs krydderier og krydderurter samt lidt smørbolle for at få en lidt tykkere konsistens.
Når grønsagerne er møre, vendes muslingerne i suppen. Givet opkog.