2 løg
1-2 fed finthakket hvidløg
1 spsk olivenolie
2 tsk stærk karry
1 stor gulerod
2 stilke bladselleri
160 g røde linser
1 liter grønsagsbouillon
1 stk (2 cm) frisk ingefær
1 laurbærblad
1 tsk salt
peber
citron- eller limesaft.
Tilbehør: varme flutes.
Løgene hakkes groft.
Løg og hvidløg svitses i olien med karry i 1-2 min under omrøring.
Guleroden skrælles og hakkes.
Bladsellerien skylles og skæres i skiver.
Tilsætes og svitses med i 1-2 min.
Linser, bouillon, ingefær og laurbærblad tilsættes.
Suppen simrer under låg i ca. 20. min.
Blendes og hældes tilbage i gryden.
Varmes igennem og smages til med salt, peber og citron/limesaft.
Tips: Afhængig af styrken på din karry kan det blive en meget stærk suppe.
Mætter godt. Kun 8 gram fedt pr. person.