3–4 fasaner uden brystfilet
1 gulerod
1 løg
1 porre
1 persillerod
¼ selleri
1 kvist frisk timian
2 æggeblommer
1 ½ dl piskefløde
½ spsk Maizenamel
Grønne pandekager:
2 æg
3 spsk hvedemel
ca. 2 dl mælk
1 spsk smeltet smør
salt, peber
1 dl hakkede krydderurter fx persille, timian, purløg, løvstikke
Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker.
Sæt fasanerne over i koldt vand, lad dem koge op og skum af.
Tilsæt grønsagerne, timian, salt og peber.
Lad det hele koge i ca. 1 ½ time, kødet skal være let at få fra benene.
Tag fasaner og grønsager op af suppen og si suppen.
Pil kødet fra benene.
Kom kød og grønsager i blenderen sammen med noget suppe og blend til det er helt glat.
Kom puré og suppe i en gryde, kog op og smag til med salt og peber.
Tag gryden af varmen, rør æggeblommer, fløde og Maizena sammen.
Tilsæt lidt af den varme suppe og hæld æggemassen i suppen.
Server suppen straks.
Grønne pandekager:
Pisk æg og hvedemel sammen, pisk mælken i sammen med krydderurterne, dejen skal være lind.
Bag pandekagerne i smør, de må ikke være for tykke.
Rul pandekagerne stramt sammen og afkøl dem.
Skær pandekagerne i 1 ½ cm tykke skiver og server dem i suppen.