Til Leberknödelsuppe bruges der en fin, meget kraftig oksekødssuppe.
250 g flûte i skiver
¼ liter mælk
1 æg
1 løg
100 g smør
250 g kalvelever
salt og peber
merian efter smag (helst 2 tsk )
rasp
citronskal fra en halv citron
-
oksesuppe
-
purløg
Leveren hakkes eller moses fint, løget svitses i smør. Brødet overhældes med mælk, løg og lever og krydderier tilsættes, der røres meget forsigtig. Eventuelt tilsættes rasp. Der trilles små Knödel (ca. 4 cm diameter), som koges meget meget forsigtig og sagte i saltvand. Det hele smager særlig godt, hvis Leberknödel koges i selve suppen, men, det er lidt farligt. Knödel kan falde fra hinanden, det sker for den bedste kok og den bedste husmor.
Suppen serveres med 1 Knödel per person og uden suppeurter, men med en stor håndfuld purløg.