En fransk klassiker som denne, med kraftig løgsmag og en
sprød overflade med ost, er altid et populært indslag på middagsbordet.
Superbilligt.
• Løg indeholder mineraler og vitaminer.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Råvarer til Fransk løgsuppe:
300 g løg
30 g smør eller margarine
1 spsk hvedemel
1 l oksebouillon
salt og peber
8 tynde skiver franskbrød eller baguette
100 g reven stærk ost (45+)
*
Fremgangsmåde:
1 Pil løgene og skær dem i fine ringe eller striml dem i
foodprocessoren.
2 Smelt fedtstoffet i en stor suppegryde, læg løgene i og
steg dem til de er blanke.
Løgene skal ikke blive brune.
3 Drys melet over og rør det godt sammen.
Spæd med bouillon og lad det koge ca. 15 min.
Smag tilmed salt og peber.
Sæt ovnen på 225 °C.
4 Rist brødskiverne i ovnen eller på brødristeren.
Hæld suppen op i fire ovnfaste portionsskåle.
Læg to brødskiver øverst i hver skål, drys ost over og
gratiner midt i ovnen ca. 5 min. til osten er gylden.
Server straks.
Tips & råd
Hæld bouillon i lidt ad gangen under omrøring, så der ikke
dannes klumper af melet.
Suppen bliver lidt mere luksus-præget og får en meget fornem
smag, hvis du erstatter 1 dl af bouillonen med hvidvin.
Du skal ikke bruge en større mængde vin, for da vil
vinsmagen blive for dominerende.
Hvis du ikke har portionsskåle, kan du udmærket gratinere
suppen i en stor ovnfast skål.
VARIATION
Du kan anvende oste i stil med gruyere, gouda eller en
vellagret Danbo.
Det vigtige er at de smelter let og har en kraftig smag.
PR. PORTION: Kalorier 271 = Kilojoule 1129
Kulhydrat 24 g Protein 12 g Fedt 14 g (46%) Fibre 2 g