løg
smør
hvedemel
kalve- eller hønsebouillon
salt, peber
skiver af hvidt brød
gruyére-ost
en klat smør
et stænk cognac
Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
Svits dem i smør i en tykbundet gryde, indtil løgene er brunet.
Drys hvedemel over, og svits yderligere et minut.
Tilsæt kalve- eller hønsebouillon, salt og peber.
Smag på det, før du salter, for bouillonen kan indeholde salt.
Lad suppen koge ½ time for svag varme.
Skær skiver af hvidt brød og rist dem.
Riv en stor portion gruyére-ost.
Kom en klat smør i bunden af hver ovnfast suppeskål og drys ost over. Læg derpå en skive ristet brød, ost ovenpå igen og derefter en skive brød med ost over.
Dæk det med løgsuppe.
Gratiner i ovnen til væden er absorberet.
Hæld det hele over med mere løgsuppe.
Giv evt. hver skål et stænk cognac, og stil suppeskålene tilbage i ovnen i 10 min.
Server rygende varm.