¾ kg store løg
4 spsk olivenolie
1 tsk brun farin
1 l. vand + oksebouillonterning eller 1 dåse oksebouillon + 1 l vand
1 kvist timian
1 laurbærblad
evt. ½ dl sherry
salt og peber
2 æggeblommer
100 g reven emmentaler ost
Franskbrødscroutoner
20 g smør
Skær løgene i smalle både og brun dem godt i olivenolie i en tykbundet gryde.
Tilsæt brun farin og lad det karamellisere lidt.
Tilsæt vand og bouillonterning, timian, laurbærblad, salt og peber.
Lad suppen koge ved svag varme i 20 min.
Tag laurbærblad og timian op.
Tag derefter løgene op med en hulske og blend dem.
Pisk æggeblommerne med sherry og den revne ost og kom det i blenderen sammen med løgpuréen.
Hæld det tilbage i gryden og varm det op - det må ikke koge.
Smag til.
Skær daggammelt franskbrød ud i terninger, som ristes på panden (evt. i gyldent smør), og server dem til suppen.