3 dl vand
½ tsk groft salt
2 dl parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris (ca. 160 g)
300 g bacon i tynde skiver
2 spsk smør og rapsolie
200 g løg hakkede
900 g gulerødder hakkede
1,5 liter grønsagsbouillon
4 tsk appelsinskal fintrevet
2 dl appelsinsaft friskpresset
2 tsk paprika
½ tsk cayennepeber
2 tsk salt groft
4 spsk lys saucejævner
300 g kvark 1%
Tilbehør: 240 g landbrød
Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
Tilsæt ris og kog dem, ved svag varme og under tætsluttende låg, i 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i 12 min.
Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker.
Varm smør/olien i en tykbundet gryde ved kraftig varme, uden at det bruner.
Svits løg og gulerødder i ca. 1 min.
Tilsæt bouillon, appelsinskal, -saft, paprika, cayennepeber og salt.
Bring suppen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i 2 min. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i.
Kog suppen, stadig under omrøring, i ca. 1 min.
Tilsæt de kogte ris og varm suppen igennem. Smag til.
Kom gulerodssuppen i varme skåle. Server kvark, bacon og brød til.
Fryseegnet: Nej.