En kold, læskende suppe, der også er praktisk, for den laves dagen før. Til fire personer.
1 kg slanke agurker (3-4 stk)
4 finthakkede skalotteløg
2 spsk olivenolie
¼ l økologisk fløde 13%
1 groftskåret lille bdt kørvel
1-2 tsk friskskåret estragon
havsalt, friskkværnet peber
citronsaft.
Rejetoasts:
2-3 skiver italiensk brød
1 fed hvidløg
ca. 1 dl friskkogt krabbekød - eller fra dåse
2 spsk reven parmesan
olivenolie.
Skræl, flæk, skrab kernerne ud af agurkerne og hak dem groft. Sauter skalotteløgene i olie et par minutter, tilsæt agurkerne og sauter videre et par minutter. Drys salt på og lad det hele simre under låg 20-30 minutter. Blend løg og agurker med fløde og krydderurter, smag til, afkøl og sæt suppen koldt.
Skær brødet i aflange stykker, der gnides med overskåret hvidløg.
Pluk krabbe kødet i små stykker. Bland det med ost, fordel blandingen på brødene, der stænkes med olivenolie, bages sprøde i ovnen og serveres til suppen.