5 dl kokosmælk
3 dl hvidvin
5 dl hønsebouillon (evt. fra terning)
1 skalotteløg
125 g jordskokker
1 madæble
1 spsk revet, frisk ingefær
3 stængler frisk basilikum
1 stor rød chili - ¼ til suppen og resten til kylling
1 spsk karry
50 g smør
2 små kyllingebryst ca. 120 g
4 grill spid
Skræl jordskokkerne og rist dem i lidt fedtstof i gryde sammen med fint hakket skalotteløg.
Når jordskokkerne begynder at blive blanke, tilsættes småtskårne tern af afskrællet æble og karry som lige ristes af.
Tilsæt hvidvin og lad koge op.
Derefter tilsættes fint skåret, stor rød mild chili, basilikum og en anelse fint revet ingefær.
Tilsæt kokosmælk og hønsebouillon og lad suppen stå og småsimre i ca. 25 minutter ved svag varme.
Blend suppen i blender eller foodprocessor og lad den igen lige koge op før servering. Smag suppen til med salt og peber.
Hvis man synes, den godt må være ekstra energifyldt, tilsættes en anelse fløde.
Kyllingbrystet deles i to og trækkes på grillspid med strimmel af chili og steges på hed pande ca. 3 min på hver side.
Krydres med salt og peber og en anelse karry.