500-600 g orangekødet græskar
1 mellemstor løg
1 fed hvidløg
10 g smør eller margarine
1 spsk karry
½ l grønsagsbouillon
½ tsk kommen
1 bøftomat
½-1 tsk sambal oelek
salt og peber
1 spsk syrnet fløde 9%
persille til pynt
Fjern kerner og skræl fra græskarret.
Tilovers bliver ca. 250-300 g rent kød som skæres i grove tern.
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
Sauteres letgylden i fedtstoffet inden der tilsættes græskartern og karry.
Sauteres af i 5 minutter inden der tilføjes bouillon og kommen.
Koges under låg i ca. 20 minutter.
Tomaten befries for skind og kerner og skæres i mindre tern.
Når suppen er kølet lidt ned køres den i food-processoren.
Hældes tilbage og smages til med sambal oelek, salt og peber.
Fløden tilsættes og der pyntes med tomattern og persille.
Suppen smager godt både kold og varm.