Logo

Jordskokke-kartoffelsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordskokke-kartoffelsuppe

 

Denne cremede suppe får en skøn nøddeagtig smag af jordskokkerne.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 35 min.

 

#

500 g jordskokker

250 g melede kartofler

1 løg

25 g smør

2 fed hvidløg

¾ liter grønsagsbouillon

3-4 kviste frisk timian

1 dl piskefløde eller cremefraiche 38%

salt og friskkværnet peber

evt. 1-2 tsk citronsaft

Tilbehør: bredbladet persille groft brød

*

 

Skrub eller skræl jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker.

Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.

Pil løget, og hak det fint.

 

Steg løgene klare i smør i en tykbundet gryde.

Tilsæt knust hvidløg, jordskokker og kartofler, og rør rundt.

Tilsæt bouillon og timian, og bring suppen i kog.

Kog i ca. 20 min. og kasser timianen.

Blend suppen jævn.

Tilsæt fløde eller cremefraiche, og blend i kort tid.

Juster evt. konsistensen af suppen med bouillon eller vand.

Smag til med salt, peber og evt. citronsaft.

Kog suppen igennem, drys med persille, og server med brød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.096 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her