300 g jordskokker
200 g kartofler
2 løg
Olivenolie
1 dl røgede mandler (købes røgede hos velassorterede grønthandlere)
½ liter grønsagsbouillon/vand
1 dl magert surmælksprodukt (kan udelades)
Salt, peber
Skrub iordskokkerne, skræl kartoflerne og skær begge grønsager i grove stykker. Hak løgene groft.
Sauter løg, jordskokker og kartofler i en anelse olivenolie, til de får lidt gyldne kanter.
Tilsæt bouillon/vand og lad suppen koge ½ time, til grønsagerne er møre.
Tilsæt de røgede mandler og stik stavblenderen i gryden.
Er suppen for tyk, tilsættes evt. lidt mere bouillon/vand.
Rund af med 1 dl magert surmælksprodukt som yoghurt eller fromage fraiche ....nej det skriver vi altså ikke.
Men husk, suppen må ikke koge efter tilsætning af det unævnelige!