ca. 750 g skank, hals, bov eller ben
1 suppevisk
salt og peberkorn
Suppen:
25 g margarine
½ spsk karry
1 gulerod
¼ selleri
1 porre
1 æble
¾ dl hvedemel
2 ½ l suppe
1 dl fløde
Ristoppe:
1 spsk olie
1 lille finthakket løg
1 lille laurbærblad
2 cm hel kanel
2 hele nelliker
2 dl ris
2 ½ dl vand
½ tsk salt
evt. lidt safran
Kom lammekødet i en gryde, hæld vand på til det dækker kødet og lad det koge op. Skum suppen.
Tilsæt suppevisk, salt og peber og lad suppen koge ca. 1 time, si suppen.
Smelt fedtstoffet og svits karry og de rensede urter skåret i passende stykker heri
Tilsæt hvedemel og pisk derefter suppen i lidt af gangen.
Kog i ca. 5 min
Tilsæt lammekødet skåret i små tern og piskefløden.
Smag suppen til
Sæt safran i blød i vand i 5 min
Svits løg i olien og tilsæt ris og krydderier
Kom vand ved og lad risene koge i 12 min.
Tag gryden af varmen og lad den stå yderligere 12 min
Fjern de hele krydderier og form ristoppene med et dl-mål.
Vend toppene ud på et serveringsflad og pynt evt. med grønt.