Logo

Hybensuppe - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hybensuppe - Marie's

Hyben er rig på C-vitaminer og kaldes da også for "Nordens appelsin". Hyben kogt til marmelade, saft, pure, sauce m.m. er kun nogle af de mange anvendelsesmuligheder - og så er det næsten en gratis fornøjelse, for hyben­busken vokser vildt overalt i Danmark.

Til 4 personer

¾ l hyben

1 ½ liter vand

ca. 100 g sukker

citronsaft

jævning

Tilbehør: Flødeskum

 

Skær blomst og stilk af frugten, skær den midt igennem og fjern frøene ­nemmest med en teske.

Kom skallerne i en gryde med vand og bring dem i kog.

Lad dem koge møre en halv times tid.

Purér det gennem en sigte.

Bring pureen i kog med sukker og tilsæt lidt citronsaft.

Jævn med kartoffelmel udrørt i koldt vand eller med jævningpul­ver.

Serveres rygende varm med flødeskum på.

Kammerjunkere eller tvebakker kan serveres til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.467 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her