4 små tomater
4 små skalotteløg
2 spsk smør
1 spsk hvedemel
6 spsk tør hvidvin
6 ½ dl varm hønsebouillon
2 dl piskefløde
lidt salt og sukker
friskmalet hvid peber
nogle stænk tabascosauce
250 g nypillede jomfruhummerhaler
2 bundter purløg
Tomater skylles, snittes i toppen, overhældes med kogende vand, flås, halveres og udkernes.
Frugtkødet skæres i meget små tern.
Skalotteløg pilles, hakkes fint og snurrer klare i en gryde med smørret.
Hvedemel tilsættes, brunes let under omrøring og hvidvinen hældes ved.
Bouillonen røres i lidt af gangen og fløden tilsættes.
Suppen koger op, smages til med salt, sukker, peber og tobascosauce.
Simrer i 5 minutter ved ganske svag varme.
Hummerhalerne skylles og varmes i suppen sammen med tomatterningerne. Purløg skylles, duppes tør og klippes fint. 2 spsk tilsættes suppen
Suppen anrettes i forvarmede tallerkener, drysses med resten af det klippede purløg og serveres.