2-2 ½ kg høne
2-2 ½ l. vand
2 stk gulerødder
½ stk selleri
2 stk porrer
suppevisk
salt
Fjern indmaden fra hønen og kom den i en stor gryde, evt. sammen med et kraftben.
Hæld vand over så det dækker.
Bring suppen på kogepunktet og skum.
Læg suppevisk i gryden og tilsæt salt.
Læg låg på og dæmp varmen.
Læg de rensede urter i gryden undtagen porrerne.
Tag grønsagerne op efterhånden som de er møre.
Kog hønen til den er mør, 1 ½-2 ½ time, afhængigt af størelsen.
Mærk ved låret.
Tag hønen op når den er mør og fjern suppevisken.
Si suppen og skum overflødigt fedt af.
Skær de rensede porrer i skiver,og kog dem på suppen i ca 10 minutter.
Skær urterne i terninger og varm dem i suppen.
Smag til med salt.
Varm kød og melboller i suppen.
Suppen må herefter ikke koge.