1 høne
1 - 1 ½ spsk salt
ca. 2 liter vand
2-3 gulerødder
¼ selleri
1 persillerod
1 porre
1 suppevisk
Hønen gøres i stand og skylles omhyggeligt.
Hønen koges i en gryde med så meget vand, at den er dækket og skummes omhyggeligt, når den koger.
Saltet tilsættes og når suppen er færdigskummet, tilsættes de istandgjorte urter og suppevisken.
Urterne og visken tages op, når de er møre.
Når hønen er mør, tages den op, suppen sies og fedtet skummes af.
Kogetiden er ca. 2 timer afhængig af størrelsen.
Foruden de udskårne grønsager kan suppen serveres med hvedemel- og/eller kødboller.
Den kogte høne parteres og kan serveres med følgende saucee:
flødepeberrodssauce, aspargessauce, tomatsauce, champignonsauce, karrysauce, kaperssauce, citronsauce eller frikassésauce.
Hertil kan gives butterdejssnitter, ristet franskbrød, flûte, kogte kartofler eller løse ris.
Håndtering af råt fjerkrækød:
Håndtering af fjerkræ kræver god køkkenhygiejne. Hold altid fersk kød adskilt fra øvrige madvarer. Smid straks emballagen væk efter udpakning og vask hænder omhyggeligt før andre madvarer håndteres. Fjerkræ skal altid gennemsteges til kødsaften er klar. På helt fjerkræ kontrolleres det bedst ved at stikke med en stegegaffel i leddet mellem lår og bryst.