ca. 6 personer.
1 stor grydeklar høne (2-2 ½ kg)
evt. kraftben
½ l vand
suppevisk
2 gulerødder
½ selleri
2 porrer
salt.
Tilbehør: kødboller/melboller.
Fjern evt. nyrer og lunger i hønen. Læg den og evt. kraftben i gryden. Hæld vand over, så det dækker. Bring suppen på kogepunktet og skum. Læg suppevisk i gryden og tilsæt salt. Læg låg på og dæmp varmen. Læg de rensede urter i gryden undtagen porrerne. Tag grønsagerne op, efterhånden som de er møre. Kog hønen til den er mør, 1 ½-2 ½ time, afhængigt af størrelse. Mærk ved låret. Tag hønen op, når den er mør. Fjern suppevisken. Si suppen og skum overflødigt fedt af. Skær de rensede porrer i skiver, og kog dem i suppen ca. 10 min. Skær urterne i terninger og varm dem i suppen. Smag til med salt.
Varm kødboller og melboller i suppen. Suppen må herefter ikke koge.
Hønsekødet serveres efter suppen med karrysauce og ris, peberrodssauce, champignonsauce, aspargessauce el. frikassé.