½-¾ kg mellemskært oksekød
25 g margarine
50 g bacon
250 g løg
3-4 tomater eller 1 spsk tomatkoncentrat
1-2 fed presset hvidløg
2 spsk rosenpaprika
½ tsk kommen
3 tsk salt
1 tsk peber
2 l. vand
50 g smør
3 gulerødder
¼ selleri
½ kg kartofler
3 porrer
1 rød eller grøn peberfrugt
Tilbehør:
6-8 skiver groft rugbrød
evt. 1,5 dl cremefraiche
Kødet skæres i terninger og svitses i margarinen.
Bacon skæres i terninger, løgene i både, og begge dele svitses med. Tomaterne skoldes, flås, skæres i både og tilsættes sammen med hvidløg, krydderier og vand sammen med smørret.
Suppen småkoger under låg i 1-1 ½ time til kødet er næsten er mørt. Gulerødderne skæres i skiver, selleri og kartofler i små terninger. Porrerne skæres i ringe, peberfrugterne i korte strimler.
Alle grønsagerne kommes i suppen, der koger yderligere 20-30 minutter, til alt er mørt.
Suppen hældes i skåle og serveres evt. med en skefuld cremefraiche i hver portion.