Logo

Gazpacho Piquante med hvidløgs-iscreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 (6 personer)
 
1 ½ kg meget modne tomater.
2 rødløg.
1 rød peber.
1 spsk grov sennep.
200 g olivenolie.
10 isterninger.
¼ flûtes.
Paprika efter smag.
Salt, peber.
Husblas
 
Hvidløgs-iscreme:
180 g pillede hvidløg
125 g fløde.
375 g mælk.
50 g glukose.
5 æggeblommer.
Salt
 
Garniture:
Friterede hvidløgsskiver, brød­croutons og frisk oregano
 
Skær alle ingredienser i mindre stykker, blend og passer gennem et dørslag.
Smag suppen til med salt, peber og paprika.
Mål suppen op.
Tilsæt 4 blade udblødt husblas, der er lunet/smel­tet i lidt suppe, pr. ½ liter suppe.
Si suppen igen og hæld den på en sifon. Stil på køl.
 
Iscreme: Blancher hvidløgene 3 gange i nyt vand hver gang (et hurtigt opkog til kogepunktet).
Kog de blancherede hvidløg op med mælk, fløde, glukose samt stabilisator og blend massen.
Passer gennem et dørslag, derefter gennem en trådsigte og leger så med æggeblommerne.
Smag cremen til med salt og kør den på ismaskine.
 
Anretning: Server gazpachoen i skåle med garniture og iscreme a part.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.382 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her