½ dl suppefedt eller ½ dl vindruekærneolie
½ kg snittede løg
1 lauerbærblad (2 hvis de er af ældre dato)
1 tsk finthakket hvidløg (gerne mere hvis du bare "ælsker" det)
1 spsk Paprika (Edelsüss)
1 liter oksekødsuppe
Varm suppefedtet (eller olien) op i en gryde af tilpas størrelse.
Sautér de snittede løg heri, ind til de bliver "glasklare". Må ikke brunes.
Umiddelbart inden oksekødsuppen hældes ved, røres paprikaen ud i løgene.
Sammen med suppen tilsættes lauerbærbladet og den koges igennem i ca. 10 min., hvorefter den finthakkede hvidløg tilsættes. Pas på ikke at koge hvidløg alt for meget, idet smagen kan koges væk.
Smag evt. suppen til med salt og et på omgange med pebermøllen.
Tips: Er du i besiddelse af rigtige, ovnfaste suppeskåle/kop per, kan suppen arrangeres heri og gratineres med "rigtige" ostebrød. Disse laves af franskbrød eller sandwichbrød i skiver. Skæres ud så de passer ned i toppen af skålen/kop pen. Der drysses FRISKREVEN Parmesanost på brødcrûton'erne, efter de er lagt oven i de næsten-fyldte skåle/kop per. Placeres på ovnristen i mellemste rille og der tændes for ovnens grill. Når osten smelter og begyndes at tage en gylden farve, er suppen klar til servering. MEN pas på. Skålene/kopperne er særdeles gloende. Sørg for, at få børn, hunde og løse genstande væk, inden du tager den direkte vej fra køkken til spisestue !