(4 personer)
suppe:
900 g løg
et drys rørsukker
6-9 dl okse- eller hønsebouillon
1 laurbærblad
ost til gratinering
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Steg dem, til de er brune og karamelliserede. Drys dem med lidt rørsukker og læg laurbærbladet ved. Hæld bouillonen i og lad suppen simre i 10 minutter.
kødboller:
250 g grofthakket oksekød
salt og peber
100 g lammenyre
50 g nyrefedt
1 æg
1-2 løg, finthakket, blødgjort og afkølet
25-50 g rasp
Worcestershire-sauce
Alle ingredienser skal være kolde. Det gør farsen lettere at arbejde med. Hæld oksekødet i en skål og drys med salt og peber.
Slå ægget det ud i skålen og rør det ud i kødet. Tilsæt lidt mere salt og rør det i. Fjern fedt og sener på lammenyrerne og skær dem ud i små tern. Hak nyre og nyrefedt i en foodprocessor. Hæld det op i skålen med oksekødet og rør det grundigt sammen. Tilsæt de afkølede, blødgjorte løg og raspen og rør det hele sammen. Hæld lidt Worcestershire-sauce i. Drys lidt hvedemel på hænderne og form kødbollerne af en stor spiseskefuld fars, der rulles i hånden. Der skal være 12 stk De skal stege seks til otte minutter.
Hæld suppen op i ovnfaste portionsskåle, læg tre kødboller i hver og drys med masser af ost. Gratinér det i ovnen, til osten er smeltet.