ca. 6 personer.
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 porre
30 g smør/margarine
¼ tsk karry
1 tsk mild paprika
4 spsk hvedemel
1 ½ l vand
ca. 2 dl tør hvidvin el. æblecider
4 tomater
1 kvist timian
400 g fiskefilet
1 lille udbenet makrel el. forel
salt
80-100 g friske el. frosne rejer
1 lille ds muslinger
hakket fennikeltop, estragon el. persille.
Tilbehør: flûte.
Hak løg og hvidløg fint. Rens porren og snit den fint.
Smelt fedtstoffet i en tykbundet gryde. Damp løg, hvidløg og porre heri, til de er klare uden at brune. Drys karry, paprika og hvedemel i gryden ved konstant omrøring.
Pisk vand og vin/cider i afbagningen. Skær tomaterne i både og læg dem i gryden sammen med timian. Kog suppen 10 min.
Rens fiskefileterne. Klip finnerne af makrellen. Skær fisken i 2 cm brede strimler og læg den i gryden. Kog fisken ved svag varme 5-8 min. Hæld væden fra muslingerne op i suppen og varm muslinger og rejer i suppen. Smag til med salt. Fjern timiankvist. Drys kryddergrønt over ved anretningen.
Andre slags fisk og skaldyr kan bruges til suppen.