8 cl. olivenolie
1 stort løg, fint hakket
4 fed hvidløg, hakkede
2 fennikelknolde, i tynde skiver
2 middelstore courgetter, skåret i terninger
6 tomater, flåede, udhulede og hakkede
8 bladefrisk basilikum, fint skåret
1,5 l. hønse- eller grønsagsbouillon
0,25 l. hvidvin
Frisk hakket basilikum som pynt
Hæld olivenolien i en stor gryde, kom de hakkede løg i, og lad dem stege, til de er bløde.
Tilsæt hvidløgene, og lad dem stege med ca. 1 minut.
Tilsæt fennikel, courgetter, tomater og basilikum.
Rør godt rundt, skru ned til middel varme, og lad det hele svitse 2-3 minutter under omrøring, så grønsagerne ikke brænder på.
Hæld derefter bouillonen over grønsagerne.
Tilsæt vinen, og bring det hele i kog.
Rør godt, læg låg på, og lad suppen koge ved svag varme i 30 minutter.
Kom salt og peber i, rør rundt igen, og lad det hele simre 10 min. til. Server suppen varm, og pynt hver portion med finthakket frisk basilikum.
Denne suppe kan laves hele året, men er bedst om efteråret, når
grønsagerne er friske.