Logo

Erotisk suppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 
Suppe:
1 dl extra jomfruolivenolie
700-750 g løg i både
700- 750 g gulerod i grove tern
300 g bladselleri i ½ cm tykke skiver
300 g knoldselleri i ½ cm tykke skiver
40 g frisk ingefærrod i tynde skiver
1-1 ¼ l grønsagssuppe
Salt, peber
 
Skaldyrs- og tomatvellutata:
½ dl extra jomfruolivenolie
½ fed hvid­løg
½ chili
4-5 modne mellemstore tomater
½ dl tør hvidvin
12 jomfru­hummerhaler
Salt, hvid friskkværnet peber
 
Pynt: 4 citronmelissetoppe
 
Suppe:
Steg løg, selleri, gulerod og ingefær i olie, til grønsagerne er halvrå.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
Tilføj knoldselleri, selleri top og hæld sup­pen på, så det dækker grønsagerne og lad simre, til grønsagerne er møre.
Blend den færdige suppe godt.
Lav en vellutata ved at passere suppen gennem en fintmasket si for at fjerne strimlerne. Suppen er nu klar til at blive varmet og serveret.
 
Skaldyrs- og tomatvellutata:
Hæld olie i en lille pande med hvidløg, chili og jomfru­hummerhaler og krydr med salt og peber.
Tilsæt hvidvin og lad småsimre, til halerne er møre.
Giv de modne tomater et lille kryds i bun­den og blancher dem 2-3 minutter i salt­vand, til tomatskindet begynder at slippe, læg straks i iskoldt vand.
Flå skindet af, skær kødet fra stilken og hak det groft med kniven.
Tag jomfruhummerhalerne op af saucen og tilsæt tomatkødet.
Krydr med salt og peber og lad simre 4-5 minutter.
Kør tomatsau­cen på blenderen.
Laven vellutata ved at passere tomatsau­cen gennem en fintmasket si over i en pande. Tomatvellutataen er nu klar til at bliv varmet og serveret.
 
Serveringsforslag:
Tag 1 ½ dl sellerivellu­tata i en suppetallerken, ske tomatvelluta­ta i midten og træk det med en tandstik fra midten og ud, så der dannes en sol.
Tilføj de varme jomfruhummerhaler og pynt med en top citromelisse.
 
Tips: Tomatsaucen skal være lidt pikant for at give den korrekte kontrast til suppen!

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.767 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her